Byłem asystentem doktora Mengele

Byłem asystentem doktora Mengele

Ocena
18 recenzja(i)

Dostępność: W magazynie

19,00 zł
LUB

Byłem asystentem doktora Mengele

Kliknij na obrazek aby obejrzeć pełną wersję

Zmniejsz
Powiększ

Recenzje klientów

Produkty 11 do 18 z 18

na stronę
Strona:
  1. 1
  2. 2
Wstrząsająca prawda Review by Yaro
Ocena
Bardzo dobry i wstrząsający dokument. Na swój sposób unikatowy bo chyba ciężko znaleźć kogoś takiego jak dr Miklos Nyiszli który z takiej niespotykanej perspektywy obserwował nazistowskie zbrodnie w obozie. (Dodano 30.08.2011)
Jedna z najlepszych książek jakie czytałam! Review by Asia
Ocena
Jest bardzo wstrząsająca. Autor naprawdę niesamowicie w pełni przedstawia to co go spotkało w tym okrutnym miejscu.
Faktycznie nie wiadomo czy miał szczęście zostając asystentem Mengele. Jednak patrząc z perspektywy dążenia do wolności (dzieki czemu miał siłę by tam być - moim zdaniem był bardzo silny psychicznie ) miał to szczęście, że dzieki pełnienia swojej funkcji udało mu się uratować najbliższą rodzinę. Serdecznie polecam! Naprawdę warto! (Dodano 26.08.2011)
extra Review by wioollka
Ocena
świetna książka godna polecenia. (Dodano 11.08.2011)
Wstrząsający dokument Review by Monika
Ocena
Książka mnie zaskoczyła,bo przypadkiem trafiła w moje ręce. Niektóre fragmenty naprawdę wstrząsające. Sporo faktów o Sonderkommando. Trudna,ale wartościowa lektura. (Dodano 07.07.2011)
Bardzo dobra Review by Książkówka
Ocena
Historia węgierskiego lekarza przeprowadzającego sekcje zwłok przy oświęcimskim krematorium po trosze odbiega od innych relacji obozowych więźniów jakie dane mi było przeczytać.

Miklos Nyiszli był ofiarą chorej niemieckiej fantazji o wyższości swojego narodu jakich wiele jednak tylko nielicznym udało się przeżyć ten okres i to w tak „komfortowych” warunkach.
Świetne wykształcenie i moc doświadczenia w zawodzie pozwoliło mu zachować przynajmniej część człowieczeństwa w jego czysto fizycznym znaczeniu.
Nie był głodny, nie chodził w brudnych i zawszawionych ubraniach a higiena była w miejscu jego pracy bardzo ważnym priorytetem.

Na tym jednak kończy się moja pewność co do jego „szczęścia w nieszczęściu”. Dalej już sama nie wiem co gorsze…
Czy katorżnicza praca bez grama odpowiednich do niej warunków czy obserwowanie cierpienia tych ludzi, często bycie świadkiem ich śmierci i wreszcie…otwieranie ich (często jeszcze ciepłych) ciał…

Kto przeczyta te wspomnienia i dotrze do opisu przypadku dwojga Żydów – ojca i syna, których szkielety miały posłużyć jako eksponaty w jednym z berlińskich muzeów ten chyba zrozumie moją niepewność… (Dodano 27.05.2011)
a i owszem... Review by Katarzyna
Ocena
Książka dość mocna chociaż nie najmocniejsza z pośród tych jakie czytałam.
Polecam "Ponad ludzką miarę"- wspomnienia operowanych z Ravensbruck-Heleny Klimek (Dodano 11.05.2011)
Niesamowita! Review by Justyna Czerwińska
Wyznania autora były dla mnie sporą niespodzianką. Odkryły wiele nieznanych mi wcześniej faktów dotyczących funkcjonowania KL Auschwitz.... Zaintrygowała mnie również postać samego Miklosa Nyiszli oraz jego jakże współczesne oraz klarowne myślenie. Cieszę się, że mogłam być odbiorcą jednego ze świadectw holocaustu . O tej książce nie da się zapomnieć... (Dodano 24.01.2011)
Wstrzasająca książka Review by Bartłomiej
Nie ukrywam książka wstrząsajaca . Jeszcze nigdy nie cztaytałem tak mocnej ksziążki nie jeden horror czy thiler wysiada przy tym opowiadaniu. (Dodano 10.01.2011)

Produkty 11 do 18 z 18

na stronę
Strona:
  1. 1
  2. 2

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Byłem asystentem doktora Mengele

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Ocena